گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

دیوار کوتاه بخش صنعت در ناترازی‌های انرژی | نجابت صنعتگران در خراسان‌رضوی سهم قطعی‌های برق را بیشتر کرده است

  • کد خبر: ۲۴۵۹۱۴
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
دیوار کوتاه بخش صنعت در ناترازی‌های انرژی | نجابت صنعتگران در خراسان‌رضوی سهم قطعی‌های برق را بیشتر کرده است
در حال حاضر از تعداد ۳۸ میلیون مشترک برق در کشور، ۳۵ درصد صنعتی هستند؛ اما بیشترین فشار بابت خاموشی‌های اجباری به‌منظور حفظ برق در بخش خانگی، بر روی صنایع اعمال می‌شود.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، چند سالی است که کشور درگیر موضوع ناترازی انرژی است که روزبه‌روز هم افزایش پیدا می‌کند و اکنون این ناترازی به عدد ۱۲ هزار مگاوات رسیده است؛ به‌طوری‌که تعطیلی واحد‌های صنعتی هم به ۳۶ ساعت رسیده که این قطعی‌های مستمر در نهایت، تعدیل نیروی کار در واحد‌ها و کاهش تولید را به همراه دارد و برخلاف شعار سال مبنی بر جهش تولید است.

در حال حاضر از تعداد ۳۸ میلیون مشترک برق در کشور، ۳۵ درصد صنعتی هستند؛ اما بیشترین فشار بابت خاموشی‌های اجباری به‌منظور حفظ برق در بخش خانگی بر روی صنایع اعمال می‌شود.

دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان‌رضوی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در خصوص قطعی‌های برق در استان تصریح کرد: امسال در خراسان‌رضوی، میزان قطعی‌ها نسبت به پارسال بیشتر شده است. در سال گذشته، اگر قطعی در حد ۱۰ تا ۱۲ ساعت در هفته بود. امسال به ۳۶ ساعت تعطیلی هفتگی در واحد‌های صنعتی رسیده است.

امیرمهدی مرادی افزود: نجابت بیش‌ازحد صنعتگران خراسان‌رضوی باعث شده در این استان نسبت به سایر استان‌ها قطعی‌های برق سلیقه‌ای رفتار شود. در برخی استان‌ها داریم که قطعی واحدها به ۳۶ ساعت نمی‌رسد و متأسفانه سوء‌مدیریت باعث شده تولیدکنندگان و صنعتگران با مشکلات زیادی مواجه شوند.

استثنائات در قطعی‌ها شامل حال تولید‌کنندگان استان نمی‌شود

مرادی بیان کرد: باوجود اینکه یک‌سری صنایع از قطعی برق مستثنا هستند و در سایر استان‌ها هم این قانون رعایت می‌شود، اما در استان ما این قانون و استثنائات رعایت نمی‌شود. صنایع غذایی، دارویی، تولید پوشک و سردخانه‌ها به‌صورت کامل از قطعی‌های برق معاف بودند. اما تمام این قطعی‌های برق در استان خراسان‌رضوی اعمال شده است و تنهادلیلش هم نجابت صنعتگران استان خراسان‌رضوی و ضعف مدیریت در سهم‌خواهی برای استان است.

وی گفت: متأسفانه در ناترازی‌های انرژی همه بار بر دوش صنعت تحمیل شده است. در حالی که در شرایط موجود، این قطعی باید بر همه بخش‌ها تحمیل شود؛ نه‌فقط به بخشی که ارزش‌افزوده تولید می‌کند. حمایت از بخش تولید بر کاهش موانع تولید تأثیرگذار است و بدون رفع مشکلات نمی‌توان انتظار رشد تولید و صادرات داشت.

دبیر انجمن مدیران صنایع استان یادآور شد: بعضی از سیستم‌های تولیدی ما، بخش قابل‌توجهی از پرسنل آن‌ها خانم‌ها هستند. قطعی برق که شیفت‌بندی برای کار را به همراه دارد، برای این قشر جامعه که محدودیت‌هایی دارند، مشکل ایجاد کرده است.

با توجه به شرایط موجود، صنایع باید در مسیر تولید انرژی خورشیدی قرار بگیرند

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز در گفتگو با شهرآرانیوز بیان کرد: با توجه به شرایط موجود، صنایع عملاً هیچ راهی ندارند و باید در مسیر تولید انرژی خورشیدی قرار بگیرند؛ چراکه ناترازی انرژی به این زودی‌ها حل نخواهد شد. شدت مصرف برق در حوزه‌های غیرمولد بسیار زیاد است. اما حوزه صنایع که یک حوزه مولد بوده، در سال گذشته تنها ۸ درصد مصرف انرژی داشته است.

نسرین یوسفی گفت: باوجود اینکه از ۱۲ ساعت قطعی، اکنون به ۳۶ ساعت قطعی برق در هفته رسیده‌ایم، لازم است دولت اقداماتی را انجام دهد و این فشار مصرف برق اصناف و بخش خانوار را که قطعی برق صنایع را به ارمغان آورده، از بخش صنایع بردارد.

وی افزود: بحث هوشمندسازی یکی از موضوعاتی است که دولت باید به سمت آن برود و اگر فردی مصرف بیش‌ازحد برق دارد، باید هزینه برق را با قیمتی واقعی پرداخت کند. طبق آمار مرکز پژوهش‌ها در سال ۱۴۰۲، قیمت هر کیلووات برق ۵۸۰۰ تومان است درصورتی‌که این برق در بخش خانگی، حدود ۲۰ تومان دریافت می‌شود که لازمه‌اش این است که به سمت سیستم‌های هوشمندسازی برویم و فرهنگ‌سازی کنیم که اگر کسی مصرف بیشتری می‌خواهد داشته باشد باید هزینه آن را هم پرداخت کند؛ نه‌اینکه بهای آن را بخش صنعت با پرداخت این هزینه، قطعی برق و توقف تولید بپردازد.

یوسفی عنوان کرد: امیدواریم در دولت چهاردهم، تمام محور‌های حوزه انرژی مورد بررسی قرار بگیرد؛ یعنی هم بحث بهینه‌سازی، هم حوزه خانگی، هم اصناف و هم صنعت در نظر گرفته شود.

وی ادامه داد: احداث نیروگاه انرژی تجدیدپذیر بهترین نوع نیروگاه است که بیشترین فواید را برای کشور دارد و مسلماً برای ایجاد زیرساخت‌ها در حوزه انرژی خورشیدی، نیازمند سرمایه‌گذاری است که حمایت دولت در این حوزه بیشتر از همیشه مورد نیاز است. اگر دولت کمک نکند، مسلماً بخش خصوصی هم نمی‌تواند کاری از پیش ببرد. بخش خصوصی وظایفی دارد و دولت در حوزه زیرساختی باید پای کار بیاید و بستر رشد صنعت و صنایع را فراهم کند.

قطعی برق روزانه هزار میلیارد تومان به اقتصاد استان صدمه می‌زند

رئیس خانه صنعت و معدن خراسان‌رضوی  هم در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، اشاره به این موضوع دارد که قطعی برق، روزانه هزار میلیارد تومان به اقتصاد استان صدمه می‌زند.

به گفته فیروز ابراهیمی، سال گذشته قطعی برق در بخش صنعت ۱۲ ساعت بود، اما امسال این قطعی در هفته به ۳۶ ساعت رسیده است و این، عملاً ۳۰ درصد تولید استان را کاهش می‌دهد.

وی تأکید کرد: تولیدات صنعتی استان سالانه بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان است؛ یعنی هر یک روز تعطیلی، هزار میلیارد تومان به اقتصاد استان زیان وارد می‌کند. بنابراین با تدبیر، سرمایه‌گذاری، مشارکت مردم و تقسیم عادلانه این ناترازی، می‌توان بار را که برخلاف قانون مصوبه مجلس شورای اسلامی است، از روی دوش حوزه تولید برداریم.

رئیس خانه صنعت و معدن استان یادآور شد: تنهاحوزه‌ای که باید مورد حمایت قرار گیرد، متأسفانه اولین حوزه‌ای است که در کمبود‌ها مورد هدف قرار می‌گیرد.

ابراهیمی افزود: کل شهرک‌های صنعتی استان فقط ۳ درصد از گاز استان را مصرف می‌کند، اما به مجرد اینکه با برودت ناچیز دما مواجه می‌شویم، گاز این بخش را قطع می‌کنیم؛ باوجود اینکه این، درتضاد با مصالح، منافع ملی و اولویت‌داربودن تولید که رهبری بر آن تأکید دارند، است.

دلیل ناترازی برق در استان چیست؟

نخستین مشکل صنعت برق خراسان‌رضوی که اهمیت زیادی دارد، تأمین سوخت آن است. سوخت نیروگاه‌های برق، گاز است؛ اما نیروگاه‌های این استان در فصول مختلف سال نمی‌توانند به طور کامل گاز موردنیاز خود را تأمین کنند و ناگزیر به استفاده از سوخت مایع می‌شوند. اما استفاده از سوخت مایع، زمان انجام تعمیرات نیروگاه را جلو می‌اندازد و درنهایت تعمیرات پیاپی و زودهنگام، باعث توقف کار نیروگاه‌ها می‌شود.

مشکل دوم صنعت برق، مربوط به نیروگاه‌های برقابی است؛ زیرا ۱۲ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های برقابی در کشور تأمین می‌شود که خشک‌سالی آن‌ها را از مدار تولید خارج می‌کند؛ همان اتفاقی که پارسال در پی خشک‌سالی رخ داد و نیروگاه جدیدی نیز جایگزین آن‌ها نشد تا کسری تولید برق را جبران کند.

در این راستا، دولت‌مردان معتقدند که اختلاف هزینه و درآمد در بخش برق روزبه‌روز در حال افزایش است و لذا با نرخ‌های کنونی و تعرفه‌های فروش برق، این وضعیت منطقی نیست و هزینه‌های بهره‌برداری را تأمین نمی‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->